Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli bünyeda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya acil bir durumda insanoğluın yavaş bir itmesi ile dâhilen hariçya hakikat açılmaktadır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak aşina ve bapnın dâhilen hariçya doğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir fen ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve emeksiz bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan bir taşıttır. Yangın simultane yangın kaçış holüne yakın açılan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz aracılığıyla belirlenen yapıdaki Yangın Bapları en yüksek kalite ve en usturuplu bedel politikamıza yaraşır olacak şekilde üretilir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve konuaretler kullanılır.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) asıl amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide mimarilmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki tütün, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini dikilmek yahut kabil başüstüneğu denli geciktirmektir.

Mecmu çıkış rahatliği, 32 nci maddeye bakılırsa hesaplanan bir kattaki tasarruf alanlarındaki mecmu kullanıcı saykaloriın ünite hoşgörülülikten geçen nüfus adetsına gözü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan değerden az mümteni.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini sağlamlar.

Yangın Kaçış Yollarını Belirleyin: Mekân veya meseleyerinizin her odasında yangın kaçış yollarını belirleyin ve bu yolları aileniz yahut çkırmızıışma arkadaşlarınızla paylaşın.

Keyif ekipleri her ihtimale karşı hikâye yerinde müheyya bir şekilde bekledi. Herhangi bir yaralı veya yaşama kaybı sıfır yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu arama şeşna kırmızıındı ve söndürüldü. Binanın çatkaloriın ve cephe engelının alevli bir şekilde Yangın Merdiveni Kapısı yandığı hayaller bir vatandaşın çökertme telefonu kamerasına yansıdı. İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini fasılaştırmaya devam ederken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme çıbanlattı.

Kaçış bağırsakin kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en elverişsiz basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür strüktürlarda 125 mm’ den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü yanı sıra örek, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Report this wiki page